Långweekend med kompisarna

Det senaste halvåret har varit riktigt stressigt. Det känns som jag bara jobbat, vi har haft många deadlines på jobbet vilket har inneburit långa dagar och ofta börjat tidigt på morgonen. Jobbet är i vanliga fall ganska hektiskt, jobbar med b2b försäljning och relativt stora orderbelopp. Det senaste halvåret har det dock gått sämre och alla har varit tvungen att lära sig nya arbetsmetoder som en del av en åtgärdsplan för att vända utvecklingen. Det har även satts nya aggressiva mål vilket har ytterligare ökat stresskänslan. För två veckor sedan fick jag nog och bokade en veckas ledighet. Först tänkte att jag bara skulle vila, men det kändes som att slösa bort ledig tid. Så frågade mina väninnor om de ville åka till Lissabon ett par dagar och ladda batterierna. Sagt och gjort var resan bokad och såg fram emot att komma bort ett par dagar och ha kul. När resan började närma sig slog det mig att jag förmodligen skulle få min mens precis på resan. Detta skulle vara ett problem eftersom jag får väldigt jobbiga symtom före och under mensen. Och under en kort resa med mina bästa vänner vill jag inte känna mig svullen och ha ont eller bli arg för ingenting. Det går att skjuta upp mensen men p-piller, men det känns som det inte är någon bra ide att börja äta p-piller bara för att försena min mens ett par dagar. Det måste finnas ett annat alternativ. Efter lite informationssökning hittade jag att det finns läkemedel som fungerar på ett liknande sätt som p-piller, men man kan ta enstaka doser vilket gör att menstruationen skjuts upp ett par dagar. Mer detaljerad information hittade jag på denna sidan om hur man skjuter upp mensen samt vårdguiden. Vissa kanske tycker att det är överdrivet att ta läkemedel för att ”slippa” mensen, men ibland är det värt det. I mitt fall tycker jag att det är värt det, jag ska iväg på en kort resa efter en lång stressig period, då vill jag inte behöva lida av mensvärk och humörsvängningar. Eftersom det finns säkra mediciner så är det ett lätt beslut att fatta. Ser så mycket fram emot resan och det ska bli så kul att se Lissabon, har aldrig varit där eller besökt Portugal. Har hört av vänner att våren är solig och varm och maten är fantastisk. Har även hört att det finns riktigt bra fisk och skaldjursrätter. Lissabon som stad verkar vara cool med bra nattliv och trevliga människor som är lätt att lära känna.